NCRS - The Dutch Chapter Logo
Select English as language

Log-in
Naam:
Wachtwoord:

This site is sponsored by:

This site is hosted for free by ITCAP!


Judging School 2007 - Het NCRS keuringsprocess onder begeleiding van Master Judg


Kennismaking

Tijdens ons bevrijdingsfeest was ook de 2007 NCRS judging school georganiseerd. Dit jaar hadden we het voorrecht om master judge Alan en Ann Foster in ons midden te hebben! Door hun uitgebreide ervaring in het NCRS keuren in de States waren zij als geen ander instaat om de finesses van dit proces toe te lichten. Er werd dit jaar specifiek gefocust op '87 - '89 Corvette's aangezien Alan zelf een '87 auto bezit.

Gedurende mijn trip van Limmen (NH) naar Wezep werd ik de laatste 20km achtervolgt door een Belgische auto. Alan & Ann herkenden mijn Vette en volgde me naar het museum. Ze waren vol lof over deze 'service' van onze chapter om hen op deze wijze te escorteren...

Presentatie

Alan had een interessante presentatie voorbereid die foto's van diverse keuringsevenementen combineerde met scans van de score formulieren om het noteren van de gevonden afwijkingen op originaliteit en conditie toe te lichten.

Goed opletten

Het klasje van die dag luisterde aandachtig naar de uitleg van Alan...

De Callaway wordt gekeurd

Een van de auto's uit Andre's schitterende collectie is een originele (door de fabriek geleverde) '89 Callaway. Uiteraard hebben we tijdens dit evenement de gelegenheid aangegrepen om deze auto nader te bestuderen. Alan vroeg gelijk of deze toevallig te koop was...

Motor compartiment van de Callaway


Moeilijke vragen

Tijdens de operations check van de Callaway werden enkele moeilijke vragen gesteld maar geen hiervan bleven onbeantwoord...

Chassis keuring

Ook de onderzijde van de Callaway heeft enkele interessante originele afwijkingen t.a.v. gewone productie modellen. Zo is de uitlaat grotendeels door Callaway aangepast aan deze high performance motor.

Reserve wiel

Hier een foto van de originele reserve wiel...

Lunch

Na de operations en exterior keuringssessies was het tijd voor een traditionele Nederlandse snack: friet met kroket!

Tijd voor ontspanning

Tijdens de pauze was er gelegenheid om de collectie van Andre te bewonderen en de auto's die onze leden hadden meegebracht.


Prachtige 1963 split zilver/rood


C1 chassis


Twee aardige tante's


'88 6500 mile auto keuring

In de middag was er weer een korte presentatie over het mechanics en chassis keuren. Hierna werd een andere auto uit Andre's collectie onderhanden genomen. Dit was een zeer originele 1988 auto met slechts 6500 miles op de teller. Deze auto had nog zeer veel originele details (we konden slechts een afwijkend oliefilter ontdekken tijdens de mechanics keuring).

Moeilijk bereikbare motor nummers


Origineel luchtfilter

Alan was onder de indruk van het originele luchtfilter. De rubber afsluitrand is grijs, de reproducties en after service vervangingsonderdelen hebben een afwijkende kleur.

Alan & Ann bij de Callaway C4


Prototype Z06

Een van Andre's laatste toevoegingen aan zijn collectie is deze proto type Z06. Deze diende gelijk als decor voor een mooie foto van Alan en Andre.

Number of visits on this gallery: 9706