NCRS - The Dutch Chapter Logo
Select English as language

Log-in
Naam:
Wachtwoord:

This site is sponsored by:

This site is hosted for free by ITCAP!

NCRS Dutch Chapter OrganisatieHet bestuur:

Het bestuur van de Nederlandse afdeling van de NCRS bestaat uit:
Voorzitter: Hessel Zee van der
Vice-Voorzitter: Erik Stroeve
Secretaris: Brandy Ruigrok
Hoofd Keurmeester: Andre Boer
Penningmeester / Leden Administratie: Rob Musquetier
PR & Marketing: Ab Leiden, van
Webmaster: Robert Didier
Algemeen Bestuurslid: Ruud Zeller
Algemeen bestuurslid: Jack Jansen

Voorzitter: Hessel Zee van der

Mijn bouwjaar is 1979. Op mijn 16e ben ik tijdens een vakantie bij kennissen in Iowa geïnfecteerd geraakt door het Corvette virus. In hun barn stond een Tuxedo black 1968 convertible, die destijds al 15 jaar stil stond. Omdat een echte Corvette tijdens mijn studie geneeskunde financieel niet haalbaar was heb ik destijds vele plastic schaalmodellen van Corvettes gebouwd. Sinds 2012 ben ik de trotse eigenaar van een zwarte 1989 C4 convertible. In hoop ooit de 1968 uit Iowa te kunnen bemachtigen en te restaureren.

Corvette's:
1989 zwarte C4 convertible

Vice-Voorzitter: Erik Stroeve

Corvettes zijn mijn grootste hobby! Op dit moment ben ik de trotse eigenaar van een origineel brons kleurige L71 Corvette met bouwjaar 1968. Deze wagen is momenteel een nice driver maar zodra ik de ruimte heb zal ze worden gerestaureerd. Daarnaast rij ik dagelijks in de enige Millenium Yellow Z06 Corvette in Nederland! met als bouwjaar 2002. Hierbij verontschuldig ik mezelf aan alle amerikaanse lezers voor het feit dat ik beide wagens zelf heb geimporteerd uit de Verenigde Staten.

Corvette's:
1968 coupe (Rally Rood/Zwart) 1969 cabrio (Riverside Goud/Zwart) 2002 ZO6 coupe (Milennium Geel/Zwart)

Secretaris: Brandy Ruigrok

Brandy Ruigrok is van het bouwjaar 1959 en woonachtig te Lisse. Toen ik op mijn 14 jaar een Corvette C3 zag rijden was ik er meteen verliefd op. Ik dacht beurt wat er beurt maar die wil ik later ook rijden. Helaas duurde het nog wel even, In 1984 kocht ik mijn eerste corvette C3 bouwjaar 1976 die ik in 2008 body-off gerestaureerd heb. In 2002 was ik in de gelegenheid om een C1 bouwjaar 1961 te kopen, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Die heb ik gelijk body-on gerestaureerd. Toen ik 2003 tegen een C4 aanliep heb ik die gekocht als daily driver. Tenslotte kon ik in 2006 een C5 met flinke voorschade kopen die heb ik weer opgeknapt en aan mijn collectie toegevoegd.
Kortom het rijden in een Corvette is een beleving maar het opknappen ervan is ook erg leuk!

Corvette's:
1961 Cabriolet (Honduras Maroon/Fawn)
1976 Coupe (Corvette Creme/Bruin leer)
1992 Coupe (Rood/Beige)
2000 Coupe (Torch Rood/Zwart)

Hoofd Keurmeester: Andre BoerCorvette's:
Prive-collectie van meer dan 100 Corvette's uit de jaren 1954 tot en met 2007

Penningmeester / Leden Administratie: Rob Musquetier

Corvette's:
1954 cabriolet (Polo Wit/Rood)
1959 cabriolet (Crown Sapphire/Turquoise)
1963 coupe (Daytona Blauw/Creme)
1999 coupe (Zwart/Bordeaux Rood)

PR & Marketing: Ab Leiden, van

Webmaster: Robert Didier

Ik stam uit 1963 en woon in Amstelveen. Een poster met een Corvette C3 hing al snel tussen die van Floris en van Led Zeppelin boven mijn bed. Pas rond ed eeuwwisseling ben ik mij echt gaan verdiepen in welke C3 ik wilde. Lid geworden van Heartbeat Corvette Club en op het forum gezet waar ik naar op zoek was. Dat werkte niet. Erik Stroeve heeft mij toen naar de NCRS gehaald en dat werkte wel! Meer dan 20 kanshebbers op het Amerikaanse NCRS-forum gezet en de kenners riepen allemaal NO GO! Toen stond in de The NCRS Driveline een 1972 LT-1 te koop. Foto gezien: het was liefde op het eerste gezicht en de koop was snel gesloten. Dankzij leden aan beide kanten van de oceaan is mijn oranje liefde in 2009 veilig in Nederland aangekomen. Het website van de NCRS NL probeer ik wat steviger neer te zetten. Voor de leden en voor andere liefhebbers van Corvettes: liefhebbers die klassiekers graag zien zoals ze de fabriekshal uitrolden.

Corvette's:
1972 LT-1 Coupe (Ontario Orange/Zwart)

Algemeen Bestuurslid: Ruud Zeller

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw reisde ik voor mijn werk zeer regelmatig naar de VS.

Al snel viel mijn oog op de, destijds nog redelijk nieuw model, de C3. Maar ik besloot dat ik er een uit mijn geboortejaar 1956 zou gaan bezitten. Totdat een proefrit in een C1 uit 1956 mij tot andere gedachten bracht en ik besloot naar iets -nieuwers- te zoeken. Ik wilde beslist een Corvette om te rijden en geen trailer-queen. Tot mijn verbazing werd er hier in Nederland een cabriolet uit 1963 aangeboden. Na een technische check en een korte proefrit was ik overtuigd, deze zou het worden. Dat was in 2001, voor de Euro en deze auto is nog betaald in klinkende guldens. Elk jaar komt de Corvette weer iets dichter bij de originele fabriekstatus. Inmiddels is de familie uitgebreid met een mooie kleindochter en twee flinke kleinzoons. Reden genoeg om de Corvette in perfecte staat achter te laten voor de volgende generaties.

Inmiddels ben ik , met veel plezier, al weer zo'n 10 jaar betrokken bij de NCRS Dutch Chapter.

Algemeen bestuurslid: Jack JansenCorvette's:
C1 1959 cabrio Roman Rood/Zwart C2 1966 coupe Zwart/Zwart C5 2003 cabrio Zilver/Zwart